21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Vínové cukroví

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
máslo 250 g
bílé víno 6 lžic
moučkový cukr na obalování
vanilkový cukr

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Z hladké mouky, másla a 6 lžic bílého, spíše suššího vína vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v ledničce asi hodinku odpočinout. Pak rozválíme na tloušťku 3-5 mm, vykrajujeme libovolné tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 170° asi 10 minut dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.


 


RECEPTY

Panenka s jemnou pepřovou omáčkou

Postup: Panenku (vepřovou, telecí) nakrájíme na špalíky o délce asi 15 cm. Ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninový salát s pečeným masem

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků,... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...